Naar boven
Menu

Over groot en klein

kerst: Augustus en Jezus (1 les)

In de voorbereiding op kerst gaat het vaak over de profetieën uit het Oude Testament. Jesaja heeft het bijvoorbeeld over ‘het volk dat in donkerheid wandelt’ en ‘eenvoudigen die verhoogd worden’.

Voor onze leerlingen zijn deze termen te ingewikkeld. We moeten niet verwachten dat ze die allemaal begrijpen; dat hoeft ook niet. Als we telkens een ander aspect belichten, blijft de stof toch hangen.

Deze les gaat over tegenstellingen: keizer Augustus en het kindje Jezus. Belangrijk en onbelangrijk, rijk en arm, machtig en onderdrukt, groot en klein.


Inhoud: 1 kerstles naar Jesaja en Lucas en een uitgebreide handleiding

Bestellen of meer info?

Vul je gegevens in en we helpen je graag.

Een moment geduld aub.

* Je krijgt maximaal 4 keer per jaar onze nieuwsbrief met gratis materiaal, handige tips en leuke aanbiedingen. Je kunt je uiteraard op elk moment afmelden.

Spelregels

Onze lessen worden per e-mail verstuurd en kosten € 5 per stuk. Je kunt ze daarna zelf (laten) afdrukken en voor je hele groep vermenigvuldigen en gebruiken.

Aanpassingen (tekst, afbeeldingen of werkmateriaal), instructie en tips zijn meestal bij de prijs inbegrepen. Kortingen gelden alleen bij bestelling van een complete serie.

Extra

Deze lessen kun je afsluiten met een bijpassende viering of kerkdienst. Daarvoor hebben we liturgie-ideeën, een beamerpresentatie en uitdeelmateriaal ontwikkeld.

Of laat deze lessen op maat maken voor jouw specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld: meer (of andere) tekst, grotere afbeeldingen of extra leermiddelen en pictogrammen. Meestal is de serie al binnen een week aangepast.

Neem contact op en wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn.

 

» Lessenseries » Over groot en klein

Dat Je Groeien Mag